احراز هویت دیجیتال
(غیرحضوری) سامانه ثنا
احراز هویت در سامانه ثنا- با یوآیدی در کمترین زمان و به صورت شبانه روزی، از همه خدمات قوه قضاییه به صورت اینترنتی و غیرحضوری بهرهمند شوید
با کلیک روی ویدیوی راهنمای کامل احراز هویت سامانه ثنا، مراحل احراز هویت در این سامانه را مشاهده نمایید.
راهنمای کامل احراز هویت غیرحضوری در سامانه ثنا
احراز هویت هموطنان خارج از کشور در سامانه ثنا
با احراز هویت در سامانه ثنا به کمک یوآیدی، از همه خدمات قوه قضاییه حتی خارج از کشور، به صورت آنلاین و غیرحضوری بهرهمند شوید

مزایای احراز هویت آنلاین سامانه ثنا در مقایسه با ثبت نام حضوری

احراز هویت ثنا با الگوریتم های هوش مصنوعی

صرفه جویی در زمان

انعطاف و مقیاس پذیری بالا

افزایش سرعت

کاهش هزینه

ارائه خدمات ۲۴ ساعته

ارائه خدمات به صورت بلادرنگ

دسترسی هموطنان خارج از کشور

سامانه ثنا چه کاربردی دارد؟
قوه قضاییه اخیرا در اقدامی جدید از فرایند احراز هویت سامانه ثنا با مشارکت یوآیدی و به صورت دیجیتال رونمایی کرد. بنابراین، افراد با احراز هویت دیجیتال در سامانه ثنا، با صرف کمترین زمان و هزینه ممکن امور قضایی خود را به صورت غیرحضوری انجام میدهند.
به منظور دریافت ابلاغیههای قضایی از طریق سامانه ثنا، متقاضی باید در این سامانه ثبت نام کرده و در ادامه، فرایند احراز هویت غیرحضوری در سامانه ثنا را به انجام برساند.
خدماتی که با دریافت رمز شخصی از سامانه ثنا، به صورت غیرحضوری در دسترس هستند:

ارائه و پیگیری اظهارنامه

اطلاعرسانی پرونده

درخواست صدور سند مالکیت
تاریخچه سامانه ثنا

قوه قضاییه در انتهای دهه ۸۰ تصمیم گرفت تا با توجه به فراگیر شدن زیرساخت اینترنت در سراسر، برخی از فعالیتها و روندهای قضایی را از چارچوب سنتی و دستی به سمت الکترونیکی شدن ببرد. در همین راستا و با هدف تحقق عدالت الکترونیک در سال ۱۳۸۸ مرکز آمار و فناوری اطلاعات قوه قضاییه تأسیس شد. در طول سالهایی که از آغاز به کار این مرکز سپری شده است، حرکت قوه قضاییه به سمت خدمترسانی الکترونیک سرعت گرفته است.
یکی از این خدمات سامانه ثنا است که در سال ۱۳۹۵ در بستر شبکه ملی اینترنت راهاندازی شد.
در فرآیند حضور افراد در شعبههای مختلف قوه قضاییه بهموجب قانون، پس از صدور احکام تنها در صورتی امکان اجرای آن وجود دارد که احکام به طور مستقیم به فرد یا وکیل او ابلاغ شود. در چنین شرایطی در گذشته بخش عمدهای از مراجعات به شعب قوه قضاییه معطوف به همین مسئله میشد.
در سال ۱۳۹۲ قانون آیین دادرسی کیفری بار دیگر مورد بازنگری قرار گرفت. در همین راستا در قانون ۱۷۵ آیین دادرسی کیفری مصوب شد که قوه قضایی باید اوراق و احکام قضایی را در قالب سامانههای الکترونیکی یا مخابراتی ثبت و ضبط نماید.
با اجرایی شدن این قانون در عمل بار بخش قابلتوجهی از مراجعات به قوه قضایی کاهش پیدا کرد؛ چراکه تمام ابلاغیههای قضایی در این سامانه برای طرفین دعوا ارسال میشود. هر فرد در سامانه ثنا یک حساب کاربری شخصی ایجاد میکند. به این ترتیب ضمن ارسال ابلاغیهها از طریق سامانه ثنا، مراتب این امر از طریق یک پیامک به افراد اطلاعرسانی میگردد.
سوالات متداول درباره احراز هویت غیرحضوری ثنا
این سامانه توسط قوه قضاییه و به منظور ارائه خدمات غیرحضوری قضایی مانند مشاهده ابلاغ اوراق قضایی و ثبت شکایات و دادخواست ها ایجاد شده است.
پس از اتمام احراز هویت سامانه ثنا با یوآیدی، طی کمتر از ۳ دقیقه، رمز شخصی کاربر صادر خواهد شد.
سامانه ثنا هیچ گونه پیامی برای ثبت نام و احراز هویت برای کاربر ارسال نمی کند. دریافت وجه، فقط هنگام انجام فرایند احراز هویت کاربر انجام می پذیرد و به غیر از زمان ثبت نام و احراز هویت کاربر در این سامانه، هیچگونه وجهی برای مشاهده ابلاغیه قضایی از وی دریافت نمی گردد. این گونه پیامک ها جعلی بوده و کاربر باید در نظر داشته باشد که هیچگونه پیامکی برای دریافت وجه از کاربر، از طرف قوه قضاییه ارسال نمی گردد.
توصیه ما این است که با گوشی هوشمند دارای سیستم عامل اندروید این فرایند را انجام دهید.
ترجیحا برای سیستم عامل iOS از مرورگر Safari و برای سیستم عامل Android از مرورگر Chrome استفاده شود.
هموطنان ساکن خارج از کشور می توانند برای حل این مشکل به سامانه میخک به آدرس https://mikhak.mfa.gov.ir/form/landing.xhtml مراجعه نمایند.
به صفحه اول سامانه ثنا بازگشته و بعد از ۳۰ دقیقه فرایند احراز هویت را دوباره انجام دهید.
بعد از اتمام ثبت نام، تمام ابلاغیه های قضایی کاربر به نام کاربری او ارسال و با پیامک به وی اطلاع داده می شود.
این خطا به این دلایل به وجود می آید:
۱- کیفیت پایین دوربین
۲- تاریکی یا نور کم محیط
خیر. سامانه سنا به منظو ثبت روزمره مبادلات ارزی راه اندازی شده است.